Placeholder

Fabels over veilig zonnen

We hopen de komende tijd veel te kunnen genieten van de zon, op vakantie en in Nederland. Er bestaan nog steeds veel fabels over veilig zonnen. In de schaduw lig je veilig, toch? Lees hier de meest voorkomende fabels over veilig zonnen.

Huidkanker komt steeds vaker voor en er zit helaas nog steeds een stijgende lijn in het aantal patiënten. Daarom is Stichting Melanoom een campagne begonnen om verschillende fabels rondom veilig zonnen meer bekendheid te geven en mensen te stimuleren hun huid en moedervlekken regelmatig te checken op veranderingen.

Feit of fabel…

‘Schaduw is veilig’. Toch?
Schaduw helpt, maar ook daar blijft de schadelijke invloed van UV-straling. Ook in de schaduw kan je verbranden; smeer je daarom altijd in.

‘Bewolking beschermt ook goed’. Toch?
Bewolking houdt de schadelijke UV-straling niet tegen, waardoor je zelfs op een bewolkte zomerdag kan verbranden. Dus ook al zie je geen zon, gewoon smeren!

‘Elke 2 uur smeren is onnodig’. Toch?
Transpiratie, wrijving van kleding en afdrogen kunnen je bescherming verminderen. Smeer dus elke 2 uur en wees niet te zuinig met de zonnebrandcrème.

‘Factor 30 is onzin’. Toch?
Die hoge factor houdt juist de schadelijke straling tegen. Hierdoor verbrand je niet en blijft je huid lekker jong. En ja… ook met factor 30 word je bruin!