Placeholder

Dit is de oorzaak van een bitchy resting face

De oorzaak van een bitchy resting face is ontdekt en je kunt testen of jij er een hebt.

Wat is een bitchy resting face?
Krijg jij regelmatig te horen dat je arrogant of boos kijkt, terwijl je dacht dat je neutraal keek, of misschien zelfs een vriendelijk lachje had? Het zou kunnen dat je 'last' hebt van een bitchy resting face, een gezichtsuitdrukking die in ruststand lichtelijk bitchy lijkt. Lees meer over de bitchy resting face.

Hoe is de bitchy resting face ontmaskerd?
Onderzoekers hebben foto's geanalyseerd aan de hand van een programma dat gezichtsuitdrukkingen herkent op basis van een database van 10.000 foto's. De meeste mensen scoren wanneer ze neutraal kijken ongeveer 97 procent op de score 'neutraal'. De overige drie procent is verdeeld over verschillende emoties: een beetje verrast, een beetje verdrietig. Niets opvallends.

Waardoor ontstaat een bitchy resting face?
Vervolgens werden er foto's geanalyseerd van mensen die bekend staan om hun bitchy resting face. Hun gezichtsuitdrukking bleek een minder hoog percentage te scoren bij 'neutraal'. De emotie waarop zij hoger scoorden, was minachting. Hoe ziet de software dat? Het zijn hele kleine signalen: een kant van de lip die een beetje trekt, ogen die lichtjes scheel kijken…

Heb jij een bitchy resting face? Doe de test
Upload een foto van je gezicht in 'neutrale stand' in de tool van Project Oxford. Dit is niet het programma dat de onderzoekers gebruikten, maar wel vergelijkbaar. De tool berekent de emoties die zichtbaar zijn in je gezicht. Scoor jij minder dan 97 procent bij neutraal en extra hoog bij 'contempt'? Dan heb je waarschijnlijk een bitchy resting face.

Bron: Washingtonpost | Beeld: Shutterstock