Placeholder

De Kriebelwijzer

Vaak last van kriebel, jeuk of huidirritatie? Maar liefst 80 procent van de Nederlanders kampt hiermee; 49 procent zelfs meerdere keren op een dag. Dit blijkt uit een onderzoek dat het merk Neutral uitvoerde onder 900 Nederlanders.

Kriebel
Zo’n 60 procent van de Nederlanders geeft aan dat een irritatie zich vaak manifesteert in de vorm van rode plekken en dan vooral op de benen en armen. Van de mensen met jeuk, huidirritatie of huidallergie gaat 29 procent ermee naar een dokter om de oorzaak te achterhalen. Zo’n 40 procent doet er niets aan, 20 procent koopt een zalfje bij de drogist en zo’n 11 procent stapt over op ongeparfumeerde verzorgingsproducten.

Kriebelwijzer
Een groot deel van de Nederlanders ervaart kriebel als vervelend tot zeer vervelend, maar toch onderneemt meer dan een derde niets hiertegen. Daarom lanceert Neutral de Kriebelwijzer. Hiermee kan per kriebelplek gekeken worden wat de beste tips zijn om de jeuk te bestrijden en welke producten je daarbij kunt gebruiken. Zo kan overstappen op parfumvrije producten volgens dermatoloog dr. Njoo al ontzettend veel helpen.

Onze huid heeft per dag heel wat te verduren. Naast de invloeden van zon, lucht en water komt de huid gemiddeld veertien keer per dag in aanraking met geparfumeerde producten zoals handzeep, afwasmiddel en crème. ‘De kans is best groot dat die huidirritaties en kriebels wijzen op een beginnende allergie of overgevoeligheid voor bepaalde parfumstoffen. Een allergie kan zich namelijk plotseling manifesteren en uitgroeien tot een groot ongemak. Overstappen naar producten zonder parfum kan al erg veel schelen’, aldus dr. Njoo.

Benieuwd geworden? Neem hier zelf een kijkje op de Kriebelwijzer: www.neutral.nl/kriebelwijzer.