Placeholder

Cosmetisch drama

Veel Nederlanders lopen verminkingen op bij cosmetische ingrepen in het buitenland. Steeds meer slachtoffers melden zich bij Stichting Slachtoffers Cosmetische Artsen na een mislukte ingreep.

Reden voor de operaties in het buitenland zij de lage prijzen in Oost-Europese landen, Turkije of buurland België. De consequenties van zo’n risicovolle ingreep worden veelal vergeten.

Russisch roulette
De mensen die graag zo’n schoonheidsoperatie willen ondergaan, vliegen op eigen initiatief naar het buitenland. Om daar vervolgens na een heftige operatie – die overigens zwart betaald is – weer snel naar huis te worden gestuurd. Eenmaal thuis treden er allerlei complicaties toe. ‘Russisch roulette’, zegt Sylvia Veerman, van de Stichting Slachtoffers Cosmetisch Artsen.

De meeste meldingen die bij de Stichting binnenkomen gaan over facelifts, neus- en ooglidcorrecties. Ook klachten over fillerbehandelingen, waarbij rimpels worden weggespoten, stromen binnen, zo vertelt Irene Mathijssen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Voorlopig is er ook nog geen sprake van Uniforme Europese regelgeving. De verschillen in wetten tussen de landen is nog te groot.

(bron ad.nl)