Placeholder

CoolSculpting: weg met overtollig vet

Twee jaar geleden werd de methode CoolSculpting geïntroduceerd in Amerika, een soort pijnloze variant op liposuctie. Nu kan geconcludeerd worden dat de methode een hit is.

Bij CoolSculpting wordt gebruik gemaakt van de methode cryolipolysis. Vetcellen worden daarbij bevroren, waardoor ze uiteindelijk zullen afsterven en het vet verdwijnt.

Binnenkort in Nederland?
Meer dan twee jaar geleden is de behandeling uitgebreid getest aan de hand van strenge Amerikaanse normen. Twee jaar na dato kunnen artsen bevestigen dat de behandeling een hit is. In Engeland is CoolSculpting ook in opkomst. Zou dat betekenen dat we in Nederland ook een stukje dichterbij deze behandeling zijn?

In shape
CoolSculpting is geen methode om gewicht te verliezen, maar wel erg geschikt om plaatselijk vet aan te pakken. Tijdens de behandeling kan namelijk maar een heel klein gebied aangepakt worden. Je verliest gemiddeld 20 tot 25 procent vet met de behandeling.

Voor CoolSculpting betaal je 900 euro om een gebied ter grote van een pakje boter aan te pakken. Je kunt de behandeling wel vaker herhalen om meer vet kwijt te raken, als je nog geld over hebt.

Zou jij CoolSculpting willen proberen?