Placeholder

Complicaties van rimpelvuller

Er is weer een rimpelvuller voorlopig van de markt gehaald, omdat deze kan leiden tot zwellingen en verhardingen in het behandelde gebied.

De filler waar het om gaat heet Hyacorp, het spul wordt met een naald geïnjecteerd. Hyacorp wordt sinds een jaar gebruikt. Ongeveer 1500 mensen zijn behandeld met deze filler, die ervoor zorgt dat de contouren van het gezicht verbeteren.

Patiënten die ermee zijn behandeld krijgen een oproep voor een afspraak ter controle. Als je wel behandeld bent, maar na 15 november geen bericht hebt gehad, kun je zelf contact opnemen.

Klachten
Tot nu toe zijn er 25 klachten binnengekomen. Dat staat redelijk in verhouding met andere producten, volgens de producent Dalton Medicare. Ze willen het zekere voor het onzekere nemen.

Volgens de Product- en Registratie Commissie van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde klopt dat niet. Voorzitter Peter Termohlen: ‘Normaal gesproken treden complicaties op bij 0 tot 0,5 procent van de patiënten. 25 klachten op 1500 behandelingen is percentueel gezien een stuk meer.’