Placeholder

Chocolade tegen zonverbranding?

Wetenschappers hebben ontdekt dat chocolade waarin een hoge dosis van het antioxidant flavonoïde zit, de huid kan beschermen tegen verbranding door de zon. Dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd in de Journal of Cosmetic Dermatology.

Aan het onderzoek deden dertig personen mee. De ene helft van de groep kreeg de hooggedoseerde chocolade te eten, de andere helft kreeg chocolade met een normale hoeveelheid van de antioxidant. Na twaalf weken bleken de chocolade-eters met hoge dosering al een dubbele bescherming tegen verbranding te hebben opgebouwd ten opzichte van de andere groep.

Flavonoïde komen van nature in chocolade voor, maar gaan grotendeels verloren in het verhittingsproces. De geteste chocola was op een andere manier vervaardigd waardoor de oorspronkelijke 660 mg flavonoïde behouden bleef.

Maar let op! De onderzoekers melden dat chocola nooit een gewoon anti-zonnebrandmiddel kan vervangen. Bovendien bevat chocola veel ongezonde verzadigde vetten en suikers, die slecht voor de gezondheid zijn. De producent van deze speciale chocola zoekt nu wel naar wegen om zijn product minder vet en suikerhoudend te maken.

(