Placeholder

Brunettes aantrekkelijker dan blondines

Blondes have more fun? Niet dus. Uit onderzoek van de universiteit van Westminster blijkt dat mannen brunettes aantrekkelijker vinden dan blondines.

Blond, bruin en rood
Voor het onderzoek stuurden de onderzoekers een vrouw naar drie verschillende nachtclubs in Londen. Voor elke club verfde ze haar haren in een andere kleur (blond, bruin en rood). Daarna gingen de onderzoekers zelf naar de clubs en vroegen aan 130 mannen het uiterlijk van de vrouw te beoordelen aan de hand van drie verschillende foto’s met drie verschillende haarkleuren.

Wat bleek? De vrouw als blondine werd het meest aangesproken, maar werd als brunette het aantrekkelijkst en het intelligentst bevonden. Als blondine werd de vrouw zestig keer aangesproken, tegenover tweeënveertig keer als brunette. Als roodharige werd ze ‘slechts’ achttien keer op de schouder getikt.

Lees ook: tips voor vet haar met droge punten >

De conclusie
Volgens de onderzoekers zien mannen bij blonde vrouwen een grotere kans om tussen de lakens te belanden. Ze raken snel geïntimideerd door een brunette en denken dat de kans op een afwijzing of een agressieve reactie bij vrouwen met bruine manen groter is.

(