Placeholder

Blauwe ogen door laseroperatie

Altijd al blauwe ogen willen hebben? Dokter Gregg Homer uit Californië heeft een lasertechniek ontwikkeld om bruine ogen blauw te maken…

Een beetje gek is het wel. Mensen met bruine ogen die liever blauwe kijkers willen hebben kunnen zich permanent en operatief een andere kleur ogen laten aanmeten. De Amerikaanse dokter Gregg Homer ontwikkelde jaren geleden namelijk een techniek die bruine ogen in slechts twintig seconden blauw maakt.

Laser
Met een laseroperatie – genaamd Lumineyes – wordt het bruine pigment uit de toplaag van de iris verwijderd. In de twee tot drie weken daarna begint de blauwe kleur tevoorschijn te komen. Spijt van de ingreep? Helaas, het is onmogelijk om de ogen weer bruin te maken.

Sante.nl geeft tips op het gebied van beauty en wellness >

Duur grapje
Dr. Gregg Homer vroeg in 2005 al het patent op de lasertechniek aan, maar het project zit nog steeds in de klinische testfase. Er is nog ruim € 500.000 nodig om verdere wetenschappelijke testen te kunnen doen. Toch hoopt Dr. Gregg Homer de techniek over achttien maanden te kunnen lanceren in de Verenigde Staten, want er zijn volgens hem al ‘duizenden’ geïnteresseerden. Een flinke portemonnee is echter wel nodig: de operatie kost zo’n € 3.000.

(