Placeholder

Al 40 jaar niet gelachen

Tess Christian lacht al 40 jaar niet. Niet omdat ze het niet kan, maar om ervoor te zorgen dat ze zo min mogelijk rimpels in haar gezicht krijgt.

Natuurlijke manier
Haar tactiek werkt; ze krijgt regelmatig de vraag of ze botox heeft gebruikt, maar dat is niet het geval. Veertig jaar niet lachen werpt zijn vruchten af. Tess vindt haar techniek om niet te lachen veel natuurlijker dan botox en bovendien effectiever dan dure crèmes.

Voorstanders
Tess is niet de enige die deze methode tegen rimpels gebruikt. Er zijn beroemdheden die hebben toegegeven zo min mogelijk te lachen om rimpels te voorkomen. Daarnaast kan veel expressie in het gezicht zorgen voor fijne lijntjes. Wie zo min mogelijk fronst en lacht, kan rimpels daardoor inderdaad voor een deel beperken.

Tegenstanders
Er is niets mis met rimpels en zéker niet met lachrimpels. Het geeft je gezicht karakter en dat is juist mooi. Een psycholoog uit Londen is ook minder enthousiast over de techniek die Tess gebruikt: lachen is noodzakelijk voor je geluksgevoel.

Hoe is het voor de vrienden en familie van Tess?
Is iemand die nooit lacht saai gezelschap? Als we Tess moeten geloven niet. 'Ik ben goed gezelschap. Als je een dag met me doorbrengt, zou je niet merken dat ik niet lach.'

Benieuwd hoe Tess eruit ziet? De foto's vind je op de website van DailyMail, waaraan ze haar verhaal verteld.

Wat vind jij ervan?

Bron: DailyMail | Beeld: Shutterstock