Placeholder

29 jaar en bang voor rimpels?

Je bent niet de enige. Rimpels, grijs haar, hangende billen en borsten… Gemiddeld beginnen we ons daar zorgen over te maken vanaf dat we 29 jaar zijn, dat blijkt uit onderzoek van een Britse drogisterijketen.

Ouderdomsverschijnselen
In onze tienerjaren staan we voor de spiegel om te zorgen dat we er zo oud mogelijk uitzien. Wie had ooit kunnen weten dat we ons vanaf ons 29ste alweer druk zouden maken om ‘ouderdomsverschijnselen’?

Naast de ‘voordehandliggende’ ouderdomsverschijnselen zoals rimpels en grijs haar, zijn vrouwen bijvoorbeeld ook bang voor haar in het gezicht, een rimpelig decolleté, oudersdomsvlekken, dunnere lippen, dunner haar en grotere oren…

Hulpmiddeltjes
Gelukkig kun je het lot een beetje sturen, met make-up en cremèpjes bijvoorbeeld. 45 procent van de vrouwen die meededen aan het onderzoek krijgen toch regelmatig een complimentje over hoe jong ze eruitzien. Het is nergens voor nodig om je in de bloei van je leven al druk te maken om hoe oud je er uitziet, vindt de woordvoerder van de drogisterijketen die het onderzoek uitvoerde. En gelijk heeft ze!

Ben jij onzeker (geweest) over rimpels en je eerste grijze haren?