Placeholder

Verzorgingstips slechte nagels

VRAAG: Wat kan ik doen aan mijn gespleten en afgebrokkelde nagels? Ik heb wel tien potjes speciale lak staan, maar niets helpt. Is er misschien iets nieuws of sensationeels op de markt? Of moet ik voedingssupplementen gebruiken? Kunstnagels wil ik niet!

ANTWOORD: “Gespleten en afgebrokkelde nagels zijn een veelvoorkomend probleem. Met een goede verzorging is dit vaak eenvoudig op te lossen. Ik gebruik daarvoor bij voorkeur producten op basis van natuurlijke ingrediënten.

Hoe kun je weer mooie en sterke nagels krijgen? Vijl de nagels eerst kort en in model. Zaag niet heen en weer met de vijl, maar vijl van buiten naar het midden van de nagel om te voorkomen dat de verschillende lagen loslaten en splijten.

Een gezonde nagel begint bij de nagelriemen. Gebruik elke ochtend en avond een verzorgende nagelriemolie en masseer deze goed in. Voor overdag zijn er handige ‘oliepennen’ die makkelijk mee te nemen zijn in de handtas. Na drie dagen mag je na het inmasseren van de olie de nagelriemen voorzichtig terugduwen met een bokkenpootje. Probeer het bokkenpootje één keer per week te gebruiken.

Daarnaast is een goede handcrème onmisbaar. Kies er een die naast de handen ook de nagels en nagelriemen verzorgt.

Gebruik ten slotte een probleemoplossende nagelversterker die de nagels verzorgt en hydrateert. Deze transparante lak breng je om de dag aan op schone, ongelakte nagels. Na zeven dagen verwijder je alle lagen met een acetonvrije nagellakremover en begin je weer opnieuw met een laagje. Deze versterker mag onbeperkt worden gebruikt.”

Angelique Doppenberg, manicure voor Sally Hansen