Placeholder

Natuurlijk voor de donkere huid

Producten voor de donkere huid zijn nog altijd maar mondjesmaat vertegenwoordigd in de luxe parfumerie en drogisterij.

Vandaar een nieuw initiatief: www.shimai.nl, een online winkel met natuurlijke beauty- en lifestyleproducten voor de donkere en getinte huid.

In 2008 lanceerde het bedrijf Shizo Natural Cosmetics – opgericht door Shirly Tol en Bart Kraaijenbrink – de website www.shizo.nl met natuurlijke en biologische cosmetica, make-up en parfums. Onlangs lanceerde Shizo de webwinkel www.shimai.nl met natuurlijke producten voor de donkere huid.

Zo biedt shimai.nl een uitgebreide lijn met foundations. Voor veel vrouwen met een getinte of donkere huid is het vinden van de juiste foundationkleur een langdurige en soms frusterende zoektocht. Veel merken in de parfumerie of drogist richten zich voornamelijk op de lichte huidskleuren. Het aanbod voor de donkere huid beperkt zich vaak tot één of twee tinten, áls er al kleuren voor de donkere huid bij zitten. En dat terwijl de donkere huid – in tegenstelling tot de blanke huid – juist ontelbare kleurschakeringen kent.

Veel gehoorde klachten zijn foundations die de donkere huid grijs doen uitslaan of een glimmend resultaat geven door teveel toegevoegde oliën. Hoewel er enkele professionele make-upmerken zijn met een assortiment voor de donkere huid, had de consument tot nu toe alleen keuze uit producten met synthetische ingrediënten. Op www.shimai.nl vinden vrouwen met een getinte of donkere huidskleur nu een natuurlijk alternatief.