Placeholder

Beautytip: perfecte smokey eyes

VRAAG: Ik maak soms smokey eyes maar na een uur ziet het er niet meer zo mooi uit. Het kohlpotlood op mijn bovenste ooglid gaat afgeven en het lijntje op mijn onderste wimperrand loopt uit. Is er een manier om smokey eyes houdbaarder of waterproof te maken?

ANTWOORD: “Het is zonde wanneer je al je moeite als het ware na een uur ziet verdwijnen. Mijn advies is om eerst een basis op de oogleden aan te brengen, een soort primer voor de oogleden. Een dergelijke eyebasic zal talg opnemen, trekt optisch het oogbed glad en zorgt ervoor dat de oogmake-up niet in de oogplooi verdwijnt. Voor een optimaal effect laat je de primer drogen en vervolgens kun je beginnen met het aanbrengen van smokey eyes.

Dat kohlpotlood afgeeft, komt doordat het is gemaakt van een wasachtige, vette substantie. Het werkt altijd goed om het kohlpotlood te fixeren door het aan te stippen met poeder. Dit kan een gewone setting powder zijn of oogschaduw. Er bestaan speciale smudge-kwasten om een potloodstreep te fixeren en indien gewenst te vervagen zodat het smokey eye-effect ontstaat.

Je zou ook kunnen kiezen voor een long wear kohlpotlood. Dit is minder vet maar vaak wel iets droger en daardoor stugger. Ook een long wear potlood kun je fixeren met poeder zodat je er zo veel mogelijk plezier van hebt en al je moeite voor niet voor niks is geweest.”

Amanda Rijff, Account manager & Master Make-up artist Laura Mercier NL/BE