Placeholder

Hier moet je op letten als je nieuwe schoenen gaat kopen

Waar de één een kast vol met schoenen heeft, zie je bij de ander maar twee paar schoenen op de deurmat staan. Hoe het ook zij, we moeten allemaal wel eens op pad voor een nieuw paar frisse stappers. Schoenen gaat op een gegeven moment kapot, of ze ruiken niet meer zo fris. Om het juiste paar schoenen voor jezelf te kiezen is het van belang om op een aantal zaken te letten. Want of je nou graag op instappers, pumps of sneakers van Mason Garments loopt, het moet allemaal wel goed zitten en passen.

Schoenen passen: het liefste aan het einde van de dag
Waar het met kinderen vaak geen goed idee is om aan het einde van de middag schoenen te gaan passen (lees: honger, moe enz.) is het voor jezelf wel slim om dit te doen. Aan het einde van de dag zijn je voeten vaak wat meer opgezwollen. Om zeker te weten at schoenen goed passen en dus niet knellen, kun je je passessie dus beter aan het einde van de middag plannen. Heb je online schoenen besteld, bijvoorbeeld bij Van Arendonk, dan geldt ook hier dat het aanpassen het beste aan het einde van de dag kan worden gedaan. Weet je je maat niet zeker, dan kun je natuurlijk ook verschillende maten bestellen en de exemplaren die je niet wilt houden weer retourneren.

Kwaliteit

In het online schoenenwalhalla én in de winkelstraten is er meer dan genoeg keus. Natuurlijk zit hier een kwaliteits- en prijsverschil in. De basis van een kwalitatief goede schoen ligt bij de materiaalkeuze. Als je echt goede schoenen wilt kopen, dan kun je het beste gaan voor leer. Deze schoenen zijn over het algemeen een stuk duurder, maar bieden wel comfort, stevigheid en flexibiliteit. Daarnaast ventileert leer erg goed, wat er dus voor zorgt dat je minder snel zweetvoeten krijgt. 

Je maat is niet altijd je maat

De ene schoen is de ander niet en soms vallen schoenen ‘in jouw maat’ ineens een stuk kleiner of groter. Het is dus echt van belang dat je alles goed past, voordat je overgaat tot het kopen. Opvallende afwijkingen qua maat worden online vaak wel vermeldt, maar als je toch in de winkel bent dan kun je jouw favoriete paar het beste even aantrekken voordat je naar de kassa rent. Pas overigens altijd beide schoenen. Je ene voet kan namelijk anders qua formaat zijn dan je andere voet. Een klein verschil kan er al voor zorgen dat je last krijgt van pijntjes zoals blaren of pijnlijke voeten.

Trek tijdens het passen de juiste sokken aan

Als je schoenen gaat passen draag dan altijd sokken die je doorgaans ook aan hebt. Draag je altijd dunne sokken maar tijdens het passen dikke sportsokken, dan krijg je een vertekent beeld en zullen de schoenen dus te ruim zitten als je je normale sokken weer aan hebt. 

Schoenen passen als je staat of loopt

Pas je schoenen nooit zittend. Je voeten zijn namelijk groter als je staat of loopt. Dit komt omdat er gewicht op je voeten komt. Loop er gerust even op rond om te voelen of er nergens pijntjes, prikkels of andere narigheden zijn. Een paar minuten rondlopen geven je al het gevoel of de betreffende schoenen wel of niet geschikt zijn voor je.

Je tenen moeten kunnen bewegen

Als een schoen comfortabel zit, dan moet je je tenen kunnen bewegen. Ook de bal van je voet moet voldoende ruimte hebben, zowel in de breedte als in de lengte. Zorg er echter wel voor dat je niet téveel ruimte hebt. Dit zorgt ervoor dat je voet gaat schuiven en naast dat dat niet lekker loopt, kan het uiteindelijk ook voor problemen zorgen. Kun je met je tenen wiebelen in beide schoenen, dan zitten ze goed. 

Dit is een gesponsord artikel.