Placeholder

Zuinige rijstijl

Op het gebied van autokeuze blijken vrouwen trendsetters te zijn. We rijden gemiddeld zuiniger dan mannen en dat is beter voor het milieu.

The facts
De gemiddelde CO² uitstoot, ligt bij vrouwen 6 gram per kilometer lager. Klinkt dit niet echt veel? Per jaar scheelt het 150 kilo CO² uitstoot en 85 liter brandstof, als je uitgaat van een gemiddelde van 25.000 kilometer per jaar. Vrouwen kiezen ook vaker voor kleine, zuinige micro-auto’s. Bij mannen is die trend inmiddels, een jaar later, ook in gang gezet.

Zuinig autorijden
Hier vind je een aantal tips om zuinig te rijden in een gemiddelde schakelauto van nu.

  • De keuze van je auto bepaalt mede hoe zuinig je rijdt. Laat je adviseren bij een garage.
  • Zorg ervoor dat je je auto goed laat onderhouden. Ook dit helpt mee aan een beter milieu. Een goede bandenspanning helpt bijvoorbeeld mee met een lager bandstofverbruik.
  • Rijd zo constant mogelijk en schakel zo vroeg mogelijk door naar een hogere versnelling. Als je constant 80 kilometer per uur rijdt, kun je dit het best in de vijfde versnelling rijden.
  • Kijk vooruit en pas je zo vroeg mogelijk aan aan het verkeer. Moet je remmen? Laat op tijd het gas los en laat de auto in de versnelling waar je op dat moment in rijdt, uitrollen.
  • Gebruik de airco alleen wanneer dit echt nodig is. Als de airco aanstaat, verbruikt je auto namelijk aanzienlijk meer brandstof.

    Bron onderzoek: Business Lease Tips: milieucentraal.nl