Placeholder

Weg met de werkdip

Moeite om je ogen open te houden op werk? Vaak last van een dipje? Je kunt er wat aan doen…

Bewegen
Vooral als je veel achter de computer zit, ligt een energiedipje op de loer. Het is dan heel verstandig om wat vaker naar collega’s toe te lopen dan te
mailen en om geregeld de trap te nemen. Lunchen op je werkplek kun je ook beter niet doen. Ga lekker even wandelen buiten en je zal merken dat niet alleen de frisse lucht, maar ook de beweging je erg goed zal doen. Combineer dit wel met een niet al te zware lunch, zoals een salade, fruit of een paar boterhammen. Na een zware maaaltijd heeft je lichaam alleen maar weer energie nodig om alles te kunnen verteren.

Weg van dat scherm
Als je je al moe voelt, kan dit gevoel erg worden versterkt door je beeldscherm. Door het staren naar je scherm kun je last krijgen van je ogen, helemaal
als er ook airco op de kamer is. Zorg er dus voor dat je naast je computerwerk ook nog wat andere klusjes hebt. En drink veel water, want bij een vochttekort daalt je energieniveau.

Gezond tussendoortje
Toch nog niet voldoende energie? Een
gezond tussendoortje, zoals een stuk fruit of wat walnoten, zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel op peil blijft en je geen futloos gevoel krijgt. Let er tot slot dan ook nog op dat je goed ademt door je buik in plaats van door je borst en jij komt die dag zeker door!