Placeholder

Weekendje weg blijft populair

Ondanks de slechte economie, boeken veel gezinnen nog steeds geregeld een tripje voor het weekend.

Uit onderzoek van Family Fun Travel onder 250 gezinnen met kinderen 0-12 jaar blijkt dat 7 van de 10 gezinnen wel eens een weekendje weg gaan met de kinderen. Dat is net zo hoog als vorig jaar, voordat de economische crisis flink inzette.

Berlijn is de meest populaire stedentrip van Europa >

Van de gezinnen die aangeeft geregeld een weekendje weg te gaan, gaat maar liefst de helft meer dan twee keer per jaar. 34 procent gaat één keer per jaar en minder dan 16 procent gaat minder dan één keer per jaar. Als het gezin zich opmaakt voor een weekend weg, is een huisje in een vakantiepark favoriet (50 procent), gevolgd door de camping (17 procent) en een hotel (14 procent).

Minder wintersporters
Toch geeft meer dan de helft aan dat de economische crisis hun vakantieplannen wel enigszins beïnvloedt. Ze gaan minder vaak op vakantie of geven per reisje minder uit. Soms moet er zelfs een tripje geschrapt worden, en dan blijkt de wintersport bovenaan de lijst te staan. De helft van de gezinnen geeft aan het reisje naar de sneeuw voorbij te laten gaan wanneer ze krap bij kas zitten. 1 op de 3 gezinnen zegt een weekendje weg op te offeren en slechts 13 procent geeft aan de grote vakantie te schrappen.

December is de maand van genieten, geven en… ontvangen! Trakteer een ander óf jezelf op deze heerlijke verwennerij >