Placeholder

Wat doe jij met oud en nieuw?

Heb je kaarten voor een feest in de stad, of geef je thuis een etentje? In beide gevallen ben je niet de enige. Thuis oud en nieuw vieren is steeds meer in opkomst.

83 procent viert oud en nieuw thuis, vorig jaar was dat 74 procent. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door een Britse supermarktketen.

Op de bank
Als we thuisblijven, brengen we de avond dan het liefst door met hapjes en een film (43 procent). 38 procent gaat dineren met een (paar) fles(sen) wijn. Slechts 12 procent ontvangt vrienden of familie.

Geldkwestie
Voor 44 procent van de Britten is geld de belangrijkste reden om thuis te blijven. Feestjes met oud en nieuw zijn vaak prijzig, tel er drankjes en vervoer bij op. Gemiddeld verwachten ondervraagden dat ze 95 euro zouden uitgeven. Thuisblijven is dan een stuk voordeliger. Daarnaast stijgt de populariteit van thuis etentjes geven.

Gezelschap
49 procent vindt dat het gezelschap op oudejaarsavond belangrijker is dan de plaats waar je het viert. En zo is het maar net. We wensen je alvast een fijne oud en nieuw!

Wat zijn jouw plannen voor vanavond?