Placeholder

Vruchtbare vrouw koopt meer sexy kleding

Ben je aan het ovuleren? Dan koop je onbewust meer uitdagende kleding. Dat blijkt uit onderzoek van University of Minnesota.

Grappig detail: de nieuwe garderobe moet geen indruk maken op mannen, maar is juist bedoeld om andere, (knappe) vrouwen de ogen uit te steken.

Uit het onderzoek blijkt dat hormonen invloed hebben op het koopgedrag van vrouwen. Onderzoekers lieten ovulerende vrouwen foto’s zien van vrouwen en lieten ze vervolgens kiezen welke kleren en accessoires ze zouden willen kopen.

Sexy kleding
Wanneer er foto’s werden getoond van knappe vrouwen dan werd er volop sexy kleding gekozen. Wanneer ze foto’s van aantrekkelijke dames die ver weg woonden of minder knappe vrouwen lieten zien, hadden de proefpersonen helemaal niet de neiging om meer uitdagende kleding te kopen.

Het onderliggende doel is volgens de onderzoekers om een zo goed mogelijke partner te vinden. Door aantrekkelijker te zijn dan je competitie, heb je weer meer kans om een man te vinden.

Handig voor marketeers, want blijkbaar zijn vrouwen vijf tot zes dagen per maand extra geneigd om dingen te kopen die hun fysieke aantrekkelijkheid verhogen. Dat kan kleding zijn, maar ook make-up, voedingssupplementen, plastische chirurgie, etc. Alles om maar beter voor de dag te komen dan andere vrouwen.

(