Placeholder

Vrouwen krijgen beste ideeën in bed

Ken je dat: je ligt in bed en ineens schiet die ene naam, dat ene liedje of een geweldig idee je te binnen. Helemaal niet gek. Het blijkt namelijk dat vrouwen de meeste ideeën in bed krijgen.

Vergeten
Nuance Communications deed onderzoek onder 1000 Nederlandse respondenten en maar liefst één derde van de vrouwen gaf aan de beste ideeën in bed te krijgen. Jammer: veel van die ideeën zijn ze de volgende ochtend weer vergeten. Pen en papier blijven namelijk vaak onaangeroerd op het nachtkastje liggen.

Na ‘in bed’ komen vrouwen ook op ideeën tijdens ‘gesprekken met anderen’ (27,40 procent) en ‘achter de computer’ (16,1 procent).

Extra werkdag?
Bleek onlangs nog dat ruim vijftig procent van de Nederlanders meer dan vijf uur per week voor zichzelf wil hebben, in het onderzoek van Nuance geeft 68 procent van de ondervraagden aan een extra werkdag per week nodig te hebben om het vele werk te kunnen bolwerken.

Ook me-time is belangrijk voor ons Nederlanders >

Bijna een kwart heeft twee à drie dagen meer nodig en 11 procent komt zelfs drie à vier werkdagen tekort. De vrije tijd van de deelnemers gaat ook nog eens vaak verloren aan de administratie thuis. Ruim de helft van de deelnemers geeft aan deze tijd liever anders te besteden.

Het onderzoek werd uitgevoerd door iVOX in opdracht van Nuance Communications.

Lees ook: Nederlandse vrouw tevreden met baan >