Placeholder

Vrouwen hebben slecht zelfbeeld

99 procent van de Nederlandse vrouwen vindt zichzelf niet mooi.

Vrouwen blijken hun eigen grootste criticus te zijn wanneer het om schoonheid gaat. Zo blijkt uit het wereldwijde Real Beauty-onderzoek dat in opdracht van Dove dit jaar opnieuw is uitgevoerd.

Weinig zelfvertrouwen
Opvallend: Nederlandse vrouwen lijken hun eigen grootste ‘vijand’, omdat zij zichzelf een (te) hoge schoonheidsdruk opleggen. 42 procent van de Nederlandse vrouwen geeft dan ook aan zelf de meeste kritiek te leveren op hun uiterlijk. Vrouwen blijken wel vaak mooie punten van anderen aan te kunnen geven, maar bij zichzelf helaas niet. Met het zelfvertrouwen is het ook minder goed gesteld. Slechts 43 procent heeft (veel) zelfvertrouwen ten aanzien van hun uiterlijk. Wereldwijd ligt dit getal beduidend hoger, met 64 procent.

Gelukkig door schoonheid
Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen schoonheid linken aan geluk. Zo zegt 70 procent van de vrouwen wereldwijd dat ze zich gelukkig voelen als ze er op hun best uitzien en zich op hun best voelen.

Ook opmerkelijk: we denken heel verschillend over het uiterlijk. Met name vrouwen in de westerse landen zijn minder tevreden over hun leven en schoonheid. In landen als Rusland, China en Argentinië zijn vrouwen juist wél tevreden over zowel hun leven als hun uiterlijk.

Lees ook: steeds meer vrouwen verslaafd aan porno >