Placeholder

Vroegtijdige zaadlozing

1 op de 5 mannen heeft last van vroegtijdige zaadlozing. Toch wordt er weinig over gepraat, terwijl dat juist kan helpen.

Wist je dat… Meer dan 60 procent van de vrouwen van mannen met vroegtijdige zaadlozing is niet tevreden over hun seksleven.

Onzekerheid
Mannen die last hebben van vroegtijdige zaadlozing voelen zich vaak aangetast in hun mannelijkheid. Daarnaast heeft het voor beide partners invloed op het seksleven en soms kan het leiden tot relatieproblemen.

Wat kun je doen als vrouw?
Juist voor vrouwen is het belangrijk om het probleem bespreekbaar te maken. Door er samen over te praten en naar de huisarts te gaan, is de eerste stap richting een oplossing gezet.

De behandeling
Behandeling van vroegtijdige zaadlozing is namelijk goed mogelijk. Vaak gebeurt dat in de vorm van geneesmiddelen in combinatie gedragstherapie of cognitieve therapie.

Campagne
Deze week is de campagne 1opde5.nl gestart om vroegtijdige zaadlozing uit de taboesfeer te halen.

Wist je dat… Sociologen denken dat vroegtijdige zaadlozing een resultaat is van de biologische evolutie van dier tot mens. Bij dieren moet de zaadlozing snel plaatsvinden. Als het langer duurt worden dieren blootgesteld aan meer gevaren. Klink logisch toch?

Beeld: Shutterstock