Placeholder

Vrienden willen elkaar meer zien

Hoe populair social media ook zijn, een groot deel van de Nederlanders zou hun vrienden liever wat vaker in het echt zien.

Tijdgebrek
Dit blijkt uit een onderzoek naar vriendschappen dat Grand’Italia uitvoerde onder meer dan 1000 Nederlanders. In Nederland wordt er door vrienden vaak voor de ‘makkelijke weg’ gekozen. Bellen gebeurt bijvoorbeeld een stuk vaker dan bij elkaar op de koffie gaan of een avondje gezellig uit eten. De reden? Tijdgebrek. Zo’n 60% van de deelnemers geeft aan onvoldoende tijd te hebben om werkelijk wat met vrienden af te spreken.

Gastvrijheid
Afspreken blijkt onder Nederlanders wel echt nodig te zijn. Slechts 15% blijkt namelijk open te staan voor onverwachts bezoek. Toch zou een vijfde wel graag zien dat dat de Italiaanse gastvrijheid in Nederland wordt overgenomen. Onverwachts op de koffie of een keer zomaar aanschuiven tijdens het eten zou veel meer mogen gebeuren. Want samen eten vinden we, zo blijkt uit het onderzoek, maar al te leuk. Tja, dan moeten we toch echt wat meer tijd voor elkaar vrij gaan maken…