Placeholder

Vandaag gelukkigste dag

Geniet vandaag optimaal, want 17 juni 2011 schijnt de gelukkigste dag van dit jaar te zijn.

Vandaag, vrijdag 17 juni 2011, is door de Britse psycholoog Cliff Arnall tot gelukkigste dag van 2011 gebombardeerd. En nee, geen natte vinger werk, dit berekende de 45-jarige met een vrij ingewikkelde wiskundige formule. Deze gaat als volgt: O + (N x S) + Cpm/T + He.

De formule
Precies, wij snappen er ook weinig van. De simpele uitleg van dit wiskunderaadsel? De ‘O’ staat voor in de openlucht vertoeven, de ’N’ x ‘S’ voor natuur gemixt met sociale interactie en de ‘Cpm/T’ geeft de herinneringen aan de kindertijd gedeeld door de temperatuur weer. Als laatste nog de ‘He’, wat staat voor het vakantiegevoel. Tja, je moet er maar op komen. En blijkbaar komen al deze feel good-factoren vandaag het sterkst naar boven, oftewel; de formule berekent vandaag ’t hoogste cijfer.

Cliff Arnall rekende ook de meest depressieve dag van 2011 uit >

Bovendien stelt Cliff Arnall nog dat de vrijdag die het dichtst ligt bij de dag waarop de zomer begint (deze vrijdag dus, want op 21 juni start de zomer), de dag is waarop de meeste mensen altijd vrolijk zijn. Zo zijn we op vrijdag blij dat ’t bijna weekend is, en beseffen veel mensen bij het begin van de zomer dat ze bijna op vakantie gaan.

(