Placeholder

Uitverkoop maakt gelukkig

Jawel, de uitverkoop-chaos is ook in Nederland losgebarsten. Duik er in, want naar koopjes speuren maakt je naar het schijnt enorm gelukkig.

We worden intens gelukkig van sale-shoppen zo blijkt uit onderzoek van Batavia Stad Fashion Outlet onder meer dan 1.000 Nederlanders. Bijna de helft van de ondervraagden geeft het geluksgevoel na de aankoop van een nieuw kledingstuk met fikse korting zelfs het cijfer 9 of meer. Bij vrouwen ligt dit percentage zelfs nog hoger, meer dan de helft geeft kopen met korting een 9+.

Schoenen en pakken
Wanneer de Nederlanders aan het koopjesjagen gaan, richten de meesten hun pijlen op schoenen. Zo’n 60 procent zegt die net iets te dure stappers in de sale wel te scoren. Ook de aanschaf van een nieuw pak voor een feestje of voor naar het kantoor, is een gewild item om in de uitverkoop te scoren.

Lees ook: weekendje weg blijft populair >

Mannen versus vrouwen
Opmerkelijk: vrouwen zijn een stuk opener over hun koopjes dan mannen. Zo vertelt bijna de helft van de vrouwen zelf dat het item in de sale is gekocht, tegenover 29 procent van de mannen. Bijna de helft van de mannen laat tegenover anderen in het midden waar en voor hoeveel geld het gekochte item is aangeschaft. Bijna een kwart van alle ondervraagden zegt alleen te vertellen dat het item in de sale geshopt is als er specifiek naar gevraagd wordt.

Ook de shoptactiek van de mannen en vrouwen verschilt. Zo slaan veel mannen bij een kortingspercentage van 20-30 procent al hun slag. Slechts iets meer dan een kwart van de vrouwen wil het item dan al kopen. Zij wachten liever tot de prijs nog meer naar beneden gaat.

Heb jij de webshop van Santé al ontdekt? >