Placeholder

Train je hersenen

Door gezond te eten en genoeg te bewegen oefen je positieve invloed uit op je hersenen. Train jij je hersenen ook bewust nog extra?

De werking van je hersenen is voor een deel bepaald door je genen, maar je hebt ook invloed op je hersenen. Met deze vijf tips boost je je brein.

Spelletjes
Kruiswoordpuzzels, sudoku’s en zelfs woord- en cijferspelletjes op je telefoon houden je scherp. Ze zetten je aan het nadenken en vergroten misschien zelfs je vocabulaire, dat is nooit verkeerd.

Oost, west, thuis best
Een grote schoonmaak, je kast uitruimen of de kleuren in je woonkamer veranderen… Door bezig te zijn in je huis gebruik je hersengebieden die je normaal niet veel gebruikt (tenzij je interieurstylist bent ;-)). Zet je hersenen dus eens aan het werk in huis.

Leer een andere taal
Door een nieuwe taal te leren, een gadget te programmeren of iets anders ingewikkelds te doen. Je zet bepaalde delen van je hersenen aan het werk. Deze delen worden hierdoor actiever, waardoor ze betere connecties kunnen leggen met andere delen van je hersenen.

Dans
Danspassen leren is niet alleen een work-out voor je lichaam, ook je hersenen worden flink aan het werk gezet om de passen te onthouden. Een dubbele training dus.

Rust
We zijn altijd maar aan het multitasken. Terwijl je dit artikel leest, praat je misschien met je man, whatsapp je met een vriendin en zit je op Facebook. Net als je lichaam hebben je hersenen soms rust nodig. Gun jezelf dus ook af en toe de tijd om je hersenen te laten rusten.

Train jij je hersenen?