Placeholder

Tips: zo leef je positief

Positieve mensen zijn gezonder, leven langer en bereiken eerder hun doelen. Deze tips helpen je positiever in het leven te staan.

Herstel de balans
Een negatieve opmerking of gedachte hakt er drie keer zo hard in als een positieve. Denk je iets negatiefs over jezelf, bedenk dan drie goede dingen die je vandaag al hebt gedaan.

Gezocht: vrolijke mensen
Omring jezelf met vrolijke mensen! Grote kans dat je ‘emotioneel besmet’ raakt: onbewust neem je de lichaamshouding en de gezichtsuitdrukking van je gezelschap aan, waardoor je hersenen je gemoedstoestand bijstellen.

Sporten & mediteren
Naarmate het linkergebied vóór in de hersenen actiever is, voelen we ons gelukkiger. Sporten en mediteren zijn effectieve manieren om de activiteit in dit hersengebied aan te zwengelen. Doen dus!

Doe alsof
Trek je mondhoeken omhoog. Je hersenen denken dan dat je blij en ontspannen bent, waardoor je je ook echt beter zult gaan voelen.

Aan de slag
Wat vind ik van mezelf? Wat ga ik doen om mijn leven te verbeteren? Dit zijn vragen die ertoe doen. Ga daarmee aan de slag en pieker niet over onbelangrijke dingen.