Placeholder

Tip! Open Dag van de Zorg

Op zaterdag 19 maart wordt voor de elfde keer de landelijke Open Dag van de Zorg georganiseerd.

In heel Nederland openen zorg- en welzijnsorganisaties op de derde zaterdag van maart hun deuren voor het publiek. Deze dag is bestemd voor iedereen die kennis wil maken en een kijkje achter de schermen wil nemen bij het ziekenhuis, de thuiszorg, de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg.

Activiteiten
Veel organisaties zetten niet alleen de deur open, ze organiseren ook leuke activiteiten samen met medewerkers en cliënten. Zin om mee te ‘snoezelen’, te rolstoelfietsen of om een ziekenhuiskeuken van dichtbij te bekijken? Nieuwsgierig hoe het in zijn werk gaat in de organisatie bij u in de buurt? Tijdens de Open Dag van de Zorg er is voor zowel jong en oud allerlei leuks te doen.

Kijk hier voor alle deelnemende locaties >

Werken in de zorg?
Er zijn veel demonstraties en rondleidingen waardoor mensen die eventueel geïnteresseerd zijn in een baan of stageplaats, veel te weten kunt komen over werken in de zorg. Veel instellingen werven actief nieuwe medewerkers en stagiairs tijdens de open dag.

De open dag wordt georganiseerd door regionale arbeidsmarktorganisaties voor de zorg, verenigd in RegioPlus. Meer informatie vind je hier: www.opendagvandezorg.nl.