Placeholder

Tip: kunst in de openbare ruimte

Een gaatje vrij in je avondprogramma? Reis af naar het Vondelpark te Amsterdam, daar is in de avonduren de expositie Blues Before Sunrise te bewonderen.

Voordat het Stedelijk Museum in Amsterdam in de tweede helft van 2012 definitief haar deuren heropent, kun je nu genieten van een Temporary Stedelijk 3 in het Amsterdamse Vondelpark.

Blues Before Sunrise
Het beroemdste park van Nederland kleurt de maand maart volledig blauw. Voor het project van kunstenaar en regisseur Steve McQueen zijn alle 275 straatlantaarns van het park vervangen met blauwe lampen. Een unieke ervaring die de zintuigen prikkelt.

Creatievelingen opgelet: de dikke Ikea-catalogus is nu ook verkrijgbaar als app voor je iPad > 

Inspiratiebron
De titel Blues Before Sunrise is afkomstig van een blues klassieker uit 1934, ‘De soul van dit kunstwerk komt rechtstreeks uit de blues,’ verklaart McQueen in een officieel persbericht. Laat je dus verrassen in het Vondelpark, door deze tijdelijke expositie.

Blues Before Sunrise van Steve McQueen is nog te zien t/m 25 maart in het Vondelpark te Amsterdam. De lantaarns gaan rond 19.30 uur ’s avonds aan. Check www.stedelijk.nl voor meer informatie.