Placeholder

Tip: Join Feedback

Al gehoord van Join Feedback? Met dit nieuwe initiatief willen mensen wereldwijd de voedselbalans verbeteren.

Lieke en Jetteke van Lexmond, Sergio Herman, Casper Reinders en initiatiefnemer Tabe Ydo hebben vorige week Join Feedback afgetrapt. Een goede zaak, want terwijl we in het westen te maken hebben met voedselovervloed, sterven er dagelijks 16.000 kinderen in andere delen van de wereld door voedseltekorten.

Hoge prijzen
Waardoor dit komt? Omdat we veel voedsel kopen en bereid zijn hiervoor hoge prijzen te betalen, houden we voedselprijzen hoog en komen enorm veel producten deze kant op. Het gevolg is dat de armere delen van de wereld moeilijk aan eten kunnen komen. ‘Tijd voor actie’, dacht Join Feedback-initiatiefnemer Tabe Ydo. Dus bedacht hij de Feedback Fortunes; dit zijn zeven wetenschappelijk onderbouwde stappen die bijdragen aan een beter leven.

Milieubewust reizen? Neem de fiets, benenwagen, of pak een groene taxi! >

Feedback Fortunes
Hoe het werkt? Via Joinfeedback.com ontvang je Feedback Fortunes die zijn ontwikkeld in samenwerking met onderzoekers van Wageningen University en Research Centre. Deze bestaan uit zeven zogenaamde ‘lifestyle changes’ voor een gezonder, gelukkiger en goedkoper leven voor jezelf en anderen. Hoe meer van deze stappen gerealiseerd worden, hoe beter de voedselbalans herstelt wordt hersteld.

Op dit moment wordt Join Feedback al gesteund door o.a. Eurosport, ELLE Eten, Jimmy Woo, Cafe George en Marqt.

Meer info? www.joinfeedback.com