Placeholder

Tip: Fairtrade Week 2011

Wist je dat vandaag de vijfde editie van de landelijke Fairtrade Week begint? Dit keer is de oproep: ‘Zet fairtrade-producten op je boodschappenlijstje’.

Vanaf vandaag staan een week lang allerlei fairtrade-producten centraal in supermarkten, bedrijfsrestaurants, hogescholen en universiteiten. Op donderdag 27 oktober geeft wethouder Korrie Louwes officieel het startschot van de Fairtrade Week 2011 op de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Eerlijke prijs
Bekend met fairtrade-producten? Deze spullen komen uit meer dan zestig ontwikkelingslanden en worden geproduceerd door 1,5 miljoen boeren. Dankzij fairtrade ontvangen zij een eerlijke prijs waarmee zij zelf kunnen investeren in een betere toekomst en een schoner milieu. Je kunt de fairtrade-spullen herkennen aan het Max Havelaar-keurmerk.

Bereid je thuis het liefst een eerlijk maal? Check de Duurzaam Dineren-wijzer >

Stichting Max Havelaar heeft dit jaar bovendien voor het eerst samen met Albert Heijn, Jumbo, PLUS en Lidl een speciale fairtrade-actiefolder ontwikkeld met allerlei fairtrade-aanbiedingen. Je kunt de folder vanaf 31 oktober doorbladeren.

Benieuwd naar de volledige agenda van de Fairtrade Week? Je vindt ‘m op www.maxhavelaar.nl.

Ben jij al donor? >