Placeholder

Tip: Dag van de Zon

Vandaag gaat de zomer dan eindelijk van start! Hoewel het zomerse weer af en toe nog ver te zoeken is en dan met name de zon, roept Natuur & Milieu de 21e tóch uit tot de Dag van de Zon.

Op 21 juni begint niet alleen officieel de zomer, ook is dit de langste dag van het jaar. En daarom heeft deze dag gelijk ook de meeste zonne-uren. Natuur & Milieu roept bedrijven en mensen dan ook op om op 21 juni de zon zelf in het zonnetje te zetten met tips die zorgen voor meer zonne-energie in Nederland.

Zonnepanelen
Want, geloof het of niet, ook in Nederland hebben we genoeg zon. Bovendien zijn enorm veel daken geschikt voor zonnepanelen, maar gebruiken we dit nog erg weinig. Zo produceert buurland Duitsland per inwoner momenteel 52 keer meer zonnestroom dan Nederland.

Natuur & Milieu start morgen met de Dag van de Zon om zoveel mogelijk initiatieven te stimuleren die zorgen voor meer zonnepanelen in Nederland. Bijvoorbeeld wijken die samen zonnepanelen installeren of scholen en ziekenhuizen die overschakelen op zonne-energie. Zo komt op het nieuwe centraal station in Rotterdam het grootste zonne-stationsdak van Europa te liggen en het eerste zonnepaneel daarvan wordt morgen, op de Dag van de Zon, onthuld.

Lees ook: ben jij zomerklaar? >

Ook meedoen?
Op de Dag van de Zon zal Natuur & Milieu bovendien ook een onderzoek presenteren dat laat zien hoeveel steun er onder de bevolking is voor zonne-energie en welke obstakels er nog zijn waaraan gewerkt moet worden. En morgen wordt ook een Natuur&Milieu-website gelanceerd vol tips voor een ieder die bij wil dragen aan het stimuleren van zonne-energie in Nederland.

Benieuwd geworden? Kijk op zonzoektdak.nl voor meer info.