Placeholder

Tip: 3x kerstmarkt

Een beetje afgezaagd, maar stiekem toch o zo leuk: de kerstmarkt. Wentel jezelf tussen duizenden lampjes, bomen en liters glühwein op één van deze edities.

It’s the most wonderful time, maar stiekem ook altijd een beetje stressen. Nergens voor nodig, geniet er nou maar van. Om je een eindje op weg te helpen selecteerden we een paar fijne kerstmarkten waar je heerlijk in de sfeer kunt komen en eventueel nog wat last minute kerstbenodigdheden kunt scoren.

Kerst aan zee
Dit weekend organiseert strandpaviljoen Zoomers een sfeervolle kerstmarkt mét uitzicht over zee. Er zijn diverse kraampjes – met lifestyle artikelen, kleding en accessoires – een muzikaal programma en uiteraard een flinke dosis oer-Hollandse gezelligheid. Ook mooi mee genomen: je kunt meteen even een flinke strandwandeling maken! Kijk voor meer info op www.zoomers.nu

Cadeautip: een kruidentuin voor in huis >

Lambertus Zijlplein
In het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West worden in de kerstperiode allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder een knusse kerst- en rommelmarkt op het Lambertus Zijlplein. Bewonder de kerststal van galerie artKitchen en neuzel tussen het koopwaar. Kunstenaar slash kok Karel Goudsblom verzorgt een workshop kerstbroden maken en er is genoeg koek en zopie voor iedereen. Het hele programma vind je op www.nieuwwest.amsterdam.nl

Alsace
Voor als je écht even de deur uit wil: in de Franse Elzas beperkt Kerst zich niet tot twee dagen. Non! Je viert het daar van 25 november tot 6 januari, tijdens één van de beroemde kerstmarkten. Volop vin chaud, Franse gastronomie en ander feestelijk spul. Check www.tourisme-alsace.com voor nuttige info en tips.