Placeholder

Tijd voor gezondheid

In een druk leven kom je soms tijd tekort om je gezondheid en fitness de aandacht te geven die ze verdienen.

Je verplichtingen eisen een groot deel van de dag op en de vrije tijd die je hebt probeer je zo efficiënt mogelijk te besteden. In films zie je in zo´n situatie vaak een klok. Het tikkende geluid van de voortrazende secondewijzer wordt steeds luider en het signaal is duidelijk: stress! Het kan ook anders. Maak van je horloge hét hulpmiddel voor gezond tijd-management!

3 maaltijden per dag op vaste tijden

Het ligt misschien voor de hand, maar de tijd nemen voor drie maaltijden per dag is heel belangrijk. Zorg er vooral voor dat je de maaltijden iedere dag ongeveer op hetzelfde tijdstip nuttigt. De spijsvertering kan zo optimaal zijn functie vervullen en je voelt zelf aan of je tussendoor een snack nodig hebt. Vermijd kleine porties eten verspreid over de hele dag; het zogenaamde ´grazen´.

3 tijd-management tips die je gezonder en productiever maken

  • Multi-tasking wordt gezien als een vaardigheid en het dagelijks leven is vol afleidingen, maar één van de belangrijkste dingen die je voor jezelf kunt doen is geen half werk leveren. Sluit jezelf af voor andere invloeden als je een workout wilt doen. Doe wat je wilt doen, taak voor taak, stel vast hoeveel tijd je per activiteit wilt besteden en time jezelf. Een horloge is hierbij heel handig. Het beste werkt een klokje met stopwatch-functie. Als je nog geen horloge in bezit hebt, kijk dan eens of je bijvoorbeeld hier een mooi exemplaar kunt vinden.
  • Doe de belangrijkste taak als eerste. Wat af is, is af. Het kan altijd gebeuren dat er iets tussen komt, of je nu aan het werk bent of bezig met een sportieve sessie. Als je de meest relevante opgave het eerst doet en afmaakt, behaal je sowieso elke dag een succes.
  • Niet genoeg tijd om je doel te bereiken? Neem dan de tijd die je hebt en streef een bescheidener resultaat na. Het is heel belangrijk om je aan je schema te houden. Wil je drie keer in de week sporten, doe dat dan ook, zelfs als je eigenlijk een uur wilde hardlopen en dat maar een half uur is geworden. Als je dat halve uur drie keer per week maandenlang volhoudt, is de kans groot dat je meer hebt gerend dan wanneer je alleen in beweging komt als je het uur vol kunt maken.