Placeholder

Taxi-E: 100% groene taxi’s

Milieubewust reizen? Neem de fiets, benenwagen, of pak een groene taxi!

Vanaf vandaag kun je in Amsterdam, Amstelveen en omgeving Schiphol een groene rit maken in één van de 100 procent groene, elektrische taxi’s van Taxi-E. Onder het motto ‘zakelijk kan groener en duurzaam hoeft niet duurder te zijn’ willen de initiatiefnemers de voordelen van elektrisch rijden onder de aandacht brengen.

Elektrisch rijden
Er is bewust voor de omgeving Amsterdam gekozen, omdat taxi’s nergens in Europa zó duur zijn als hier. Ook heeft Amsterdam tot 2015 de tijd om de luchtkwaliteit te verbeteren, die nu niet aan de Europese normen voldoet. Elektrische auto’s zijn voor verkeer in de stad veel efficiënter en schoner – taxi’s stoten in hun levensduur 35 keer meer schadelijke stoffen uit dan normale auto’s – en dragen zo bij aan een schonere stad voor bewoners én bezoekers.

December is de maand van genieten, geven en… ontvangen! Trakteer een ander óf jezelf op deze heerlijke verwennerij >

Taxi-E zet om te beginnen twintig groene taxi’s (Nissan Leaf) in, volledig uitgerust met WiFi en tablet-PC voor extra groen zaken doen. De nieuwe taxi’s zetten in op een hoge service met frisse auto’s, betalen met pin en creditcard en keurige chauffeurs. Een ritje boek je telefonisch of via internet en voor volgend jaar staat een reserveer-app op de planning.

Kijk voor meer info op www.taxi-e.nl.