Placeholder

Strijd tegen darmkanker: de Zuiderzee Klassieker

Darmkanker staat in de top drie van meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Om deze kankervorm onder de aandacht te brengen, is daarom door de Maag Lever Darm Stichting een speciale fietstocht in het leven geroepen.

Op zaterdag 24 september gaat de Zuiderzee Klassieker van start. Voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) fietsen mensen een route van drie verschillende afstanden: 60, 120 en 220 kilometer. De routes lopen door de polders van Flevoland en Noord-Holland en de start plus finish zijn bij de Yakultfabriek in Almere.

Op het start- en finishterrein is van alles te doen en ook onderweg komen er verscheidene verrassingen langs. Zo maakt iedereen kans op fraaie prijzen, waaronder een fiets van Giant. Mooi meegenomen toch?

Waarom precies?
Met de Zuiderzee Klassieker wil de MLDS ervoor zorgen dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de verbetering van screeningtests voor darmkanker. Dat is een enorm belangrijke stap, die jaarlijks de levens van duizenden Nederlanders kan redden. In het beginstadium is darmkanker namelijk een stuk beter te behandelen dan in latere stadia.

Meefietsen tijdens de Zuiderzee Klassieker? Inschrijven kan op www.zuiderzeeklassieker.nl.

Meer over darmkanker >