Placeholder

Steeds meer mensen gaan vreemd

Trouw zijn vinden we één van de belangrijkste eigenschappen die onze partner kan bezitten. Toch komt vreemdgaan steeds vaker voor, zo blijkt uit onderzoek.

Eén op de vier mannen en één op de acht vrouwen pleegt overspel of heeft dat ooit gedaan. Volgens de Belgische psycholoog Alfons Vansteenwegen komt dat doordat zowel mannen als vrouwen steeds meer mogelijkheden krijgen om ontrouw te zijn.

Internet is een van de belangrijkste oorzaken: het is veel gemakkelijker om mensen te ontmoeten en in het geheim af te spreken. Er zijn zelfs datingsites voor mensen die op zoek zijn naar een spannend avontuur. Ook het feit dat steeds meer vrouwen buitenshuis zijn gaan werken leidt tot meer overspel.

Ook kiezen veel stellen voor een open huwelijk waarbij beiden partners toestemming hebben om vreemd te gaan, of bezoeken koppels samen swinger parties.

Toch wordt 30 procent van de huwelijkscrisissen veroorzaakt door overspel. Veel koppels gaan in relatietherapie, maar het duurt toch gemiddeld twee jaar voor je over een affaire heen bent.

Gelukkig is er ook goed nieuws, twee op de drie koppels blijft samen tot één van de partners sterft.