Placeholder

Spijt van seks

Vrouwen hebben vaker spijt van een vrijpartij met de verkeerde partner, terwijl mannen balen van het feit dat ze niet met meer verschillende mensen in bed zijn gedoken. De verschillen tussen mannen en vrouwen op dit gebied zijn evolutionair gezien goed te verklaren.

Vrouwen
Voor een uitgebreid onderzoek naar seks en spijt zijn 25.000 mensen ondervraagd. Daaruit bleek dat vrouwen meestal spijt hebben van seks met een verkeerde partner, vreemdgaan of van het feit dat ze te snel intiem werden met iemand.

Vs. mannen
Mannen hebben vooral spijt dat ze te verlegen waren om een potentiële partner te benaderen, dat ze op jonge leeftijd geen zin hadden in seks en dat ze te weinig avontuurtjes hebben gehad in de tijd dat ze vrijgezel waren.

Verklaring
'Voor mannen is elke gemiste kans op voorplanting een spijtige zaak, evolutionair gezien,' zegt Martie Haselton, professor sociale psychologie. 'De gevolgen van seks waren voor vrouwen vroeger veel groter dan voor mannen. Dat leidt, ook vandaag de dag nog, tot emotionelere reacties van vrouwen. Daardoor hebben vrouwen sneller spijt van seks.'

Bron: DailyMail | Beeld: Shutterstock