Placeholder

Slim inpakken

Je kunt je koffer natuurlijk gewoon volstorten, er bovenop gaan zitten en hopen dat hij dicht gaat.

Met een beetje handigheid pak je snel je koffer in; en blijkt er ineens meer in te passen dan je dacht. We geven je 9 tips om je koffer goed in te pakken.

Tip 1: Plan het inpakken. Begin niet een paar uur voor vertrek met inpakken, want dan vergeet je in de haast allerlei belangzijke zaken. Advies: begin minimaal een dag van tevoren.

Tip 2: Ga je met z’n tweeën en met twee koffers op reis? Verdeel jullie spullen over de koffers. Mocht er een koffer na aankomst op de vakantiebestemming niet op de bagageband liggen, dan zitten er in ieder geval een aantal gezamenlijke spullen in één koffer.

Tip 3: Vloeistoffen in de koffer? De luchtdruk in een vliegtuig is groot op 10.000 km hoogte en een fles kan dus makkelijk opengaan onder die druk. De oplossing: stop vloeistoffen in een afsluitbaar plastic tasje of zakje. Houd daarbij rekening met de maximaal toegestane hoeveelheid vloeistoffen die je in je handbagage mag meenemen.

Tip 4: Plaats de schoenen langs de zijkant van de koffer en stop ze vol met sokken, dit scheelt weer ruimte.

Tip 5: Rol t-shirts op en gebruik ze om holle ruimtes te vullen.

Tip 6: Voorkom kreukels door zware kleding onderop te leggen en lichtere kleding erbovenop.

Tip 7: Stop medicijnen en huissleutels niet in de koffer maar in de handbagage.

Tip 8: Favoriete gerichtsreiniger en shampoo mee? Koop bij de drogist of Hema speciale kleine kunststof reisflesjes en vul ze met jouw producten.

Tip 9: Zet de koffer thuis op de weegschaal: de meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren een toegstaan gewicht van 20 kg. Let wel op -meestal staat het op het e-ticket vermeld- sommige budgetmaatschappijen houden 15 kg aan en rekenen per kilo meer een bepaald bedrag.