Placeholder

Slechte condooms verminderen genot

Slecht passende condooms blijken niet alleen het risico op zwangerschappen en soa’s te vergroten, ze verminderen ook het seksuele plezier. Voor beide partners. Dit blijkt uit een Amerikaanse studie van het Kinsey Institute.

De studie toonde aan dat slecht passende condooms nog altijd aan orde van de dag zijn: bijna de helft van de mannen (45 procent) zegt de afgelopen drie maanden te maken hebben gehad met een slecht passend condoom. Deze groep mannen geeft vervolgens ruim twee keer zo vaak aan dat de condooms gescheurd of afgegleden zijn. Ook vinden zij dat het plezier in seks zowel voor de man als vrouw hierdoor vermindert.

Een ander minpunt is huidirritatie, aldus de heren. Bij slecht zittende condooms zou de kans hierop tot vijf keer groter zijn. Ook uitdroging van het rubber behoort en het ontstaan van erectieproblemen worden genoemd als klachten.

De studie is echter niet helemaal onomstreden, zo menen ook de onderzoekers van het onafhankelijke instituut zelf. Als grootste mankement wordt daarbij genoemd dat het gaat om de eigen waarneming van mannen.

(