Placeholder

Slaapgewoonten in hotels

Hoe slaap je het beste in een hotelbed? Bij velen blijkt de televisie, een boek en seks daar ’n belangrijke rol in te spelen.

Hotelbedden. Met een beetje geluk kom je in zo’n heerlijk hoog exemplaar met ultra dik matras te liggen. Helaas blijkt dit niet altijd het geval. Boekingssite Hotels.com deed wereldwijd onderzoek onder 1000 reizigers over slapen in hotels.

Ergernissen
Wat blijkt? Een oncomfortabel bed is veruit de grootste ergernis van hotelgasten (58 procent). Reizigers hechten veel waarde aan de kwaliteit van hotelbedden en een te hard of te zacht matras zorgt voor aardig wat slaapproblemen. Ook een tekort aan kussens en schone lakens leidt bij een groot deel van de ondervraagden tot slapeloze nachten. Verder zorgen ook het lawaai van buiten (45 procent) en overlast van personeel en andere gasten (37 procent) voor veel ergernissen bij hotelgasten.

Televisie en seks
Wat bij de meesten helpt bij die slapeloze nachten? De televisie. Meer dan de helft van de respondenten blijkt televisie te kijken om in slaap te vallen. Ruim een derde wordt van een boek lezen ’s avonds slaperig en weer 15 procent grijpt naar de minibar voor een alcoholische versnapering. De andere 15 procent bedrijft de liefde om in slaap te kunnen vallen.

Lees ook: Hollandsche seksuele fantasieën >

Spaanse reizigers blijken trouwens ‘t meest actief op seksueel gebied tijdens een hotelverblijf. Ruim zestig procent van de Spanjaarden zegt het hotelbed te gebruiken om seks te hebben. Ook Denen, Zweden en Noren hebben vaak een vurige nacht in de hotelkamer. Bij Nederlanders bedrijft slechts negenendertig procent de liefde in het hotelbed.

Aziatische zeester
Dan de slaapkledij. Meer dan de helft van de hotelgasten blijkt te slapen in een pyjama. Een kwart draagt alleen ondergoed en bijna 20 procent duikt naakt onder de wol. Noren slapen met dertig procent het vaakst zonder kleren. Maar twaalf procent van de Nederlands geeft aan zonder slaapkleding of ondergoed in een hotelbed te slapen. Veruit de meeste Europeanen slapen op hun zij, maar Aziaten daarentegen slapen het vaakst liggend op de rug met gespreide armen en benen.

Kuren in India, de bakermat van de ayurveda? Santé biedt een arrangement aan >