Placeholder

Seksleven het best in de zomer

In de zomer neemt niet alleen de temperatuur toe, ook het seksleven van Nederlandse koppels leeft op in het vakantieseizoen. Uit onderzoek van Philips naar het hedendaagse seksleven blijkt dat koppels hun liefdesleven in de zomer veel hoger waarderen dan in de rest van het jaar.

In het internationale onderzoek werden wereldwijd 3500 mensen met langdurige relaties ondervraagd en de uitkomst daarvan toont een duidelijke opleving in hun seksleven gedurende de zomervakantie.

De Nederlandse stellen waarderen hun alledaagse liefdesleven met een respectabele 6,98 op een schaal van 10. Met de stijgende temperatuur springt dit cijfer echter naar 7,25 als de koppels tijdens hun zomervakantie samen genieten van seks.

Op de vraag waarom zij seks tijdens de vakantie hoger waarderen, geven ze als belangrijkste reden dat ze zich meer ontspannen voelen als ze weg zijn uit hun normale routine en uit de stress van het dagelijkse leven. De invloed van beter weer en een indrukwekkende omgeving werd als tweede oorzaak gegeven.

Beeld: Getty Images