Placeholder

Sauna geeft meer zelfvertrouwen

Boeken, die saunadag. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen die op dieet zijn, zich steeds zekerder over hun lichaam voelen wanneer ze in de sauna zijn geweest.

Uit een enquête van voedingsdeskundige Anne de Graaf (De Zwaluwhoeve) onder 356 deelnemers blijkt dat bij een vijfde van de saunabezoekers de onzekerheid over het eigen lichaam afneemt naarmate ze vaker de sauna bezoeken. Vrouwen voelen zich zelfs steeds zekerder over hun lichaam naarmate ze vaker naar de sauna gaan.

Zo houd je goede voornemens vol >

Naakt
Dat ze er ook naakte mannen tegen het lijf lopen, maakt voor veel vrouwen niet uit. 62 Procent voelt zich juist fijner wanneer er vrouwen én mannen in de sauna aanwezig zijn, en gaat dan ook tijdens de ‘gemengde dagen’. Met bloot rondlopen heeft de helft van de vrouwen geen moeite. De andere helft draagt juist zo lang mogelijk een handdoek of badjas.

Fabeltje
Ondanks de velen saunabezoekjes weten de ondervraagden niet wat er precies gezond is aan de hete cabine. Meer dan de helft denkt dat je in de stoom meer calorieën verbrandt dan thuis op de bank. Dat is echter een fabel. Ondanks dat je hartslag omhoog gaat, verbrand je niet meer energie.

Is dit wel wellness? >