Placeholder

Safe seks voor singles

Veilige seks hebben als single klinkt heel logisch natuurlijk, maar drie jaar geleden werd er maar door een kwart van alle vrijgezellen met condoom gevreeën. Anno 2010 is dat aantal gelukkig gestegen naar 42 procent; een flinke vooruitgang dus.

Singlessite.nl deed onderzoek naar seks onder singles en vroeg aan ruim 600 vrijgezellen naar hun seksuele escapades. 42 procent van de singles vrijt altijd veilig zodra er sprake is van een nieuwe bedpartner en 28 procent vrijt zelfs altijd met een condoom.

De andere 26 procent gebruikt zelden een condoom als bescherming en een kleine 4 procent vrijt altijd zonder condoom. Wel zegt 32 procent van de 600 singles bewuster en vaker aan safe seks te doen dan een aantal jaren geleden.

Bescherming
Altijd een condoom op zak? Van de ondervraagde singles geeft 36 procent aan altijd bescherming bij zich te hebben. 24 procent laat weten bijna altijd een condoom op zak te hebben. Seks met een condoom niet prettig? Dat blijkt erg mee te vallen. Bijna de helft van de singles vindt seks met een condoom geen probleem.

Niet zo veilig
It’s better to be safe, than sorry… De consequenties van onveilige seks kennen we allemaal. 14 procent van de ondervraagde singles geeft aan weleens een soa te hebben gehad. Nog eens 2 procent van de vrouwen raakte ongewenst zwanger en 1 procent van de heren verwekte onbedoeld een kind.

Slechts 1 procent van de geënquêteerden raakten besmet met het HIV-virus. Het merendeel, 82 procent, ondervond geen nare gevolgen van hun onveilige vrijpartijen.