Placeholder

Return to Sender chocoladereep

Smullen van een reep chocolade én het goede doel steunen? Ga dan als de bliksem naar de Hema voor de Return to Sender-reep.

Return to Sender, de Nationale Postcode Loterij en de Hema slaan de handen ineen en hebben een melkchocoladereep op de markt gebracht die gemaakt is van biologische cacao uit Ghana. Met deze speciale actie proberen de drie de consument bewust te maken van het verhaal achter biologische chocolade.

Biologische cacao
Wist je bijvoorbeeld dat meer dan de helft van alle cacao uit West-Afrika en vooral uit Ghana en de Ivoorkust komt? De cacaoteelt is dus een belangrijke bron van inkomsten voor de Ghanezen. De Ghanese boeren telen nu op biologische wijze. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, waardoor de arbeidsomstandigheden op de plantages nu veel beter zijn. Bovendien draagt dit bij aan het behouden van een gezonde bodem. Een goed initiatief volgens Return to Sender, en daarom zijn ze een samenwerking aangegaan.

Lees ook: duurzaam voedsel steeds populairder >

Nog een pluspunt: de winst die met de verkoop van de Return to Sender-reep gemaakt wordt, komt direct ten goede aan de Return to Sender-projecten in de armste gebieden van de wereld.

De reep
De chocoladereep is tot en met 4 december 2011 in alle Hema-filialen in Nederland verkrijgbaar bij de kassa. De melkchocoladereep (100 gram) kost € 1,25. Meer info? www.returntosender.nl