Placeholder

Zouden onze werkdagen korter moeten zijn?

Niet zo gek misschien dat onze eerste gedachte ‘ja’ is. Maar misschien is het zelfs beter voor je om kortere werkdagen te maken.

Zes uur werken in plaats van acht uur
In Zweden wordt er in sommige steden bij wijze van proef geswitcht naar een zes-urige werkdag. Door twee uur korter te werken, hopen ze het ziekteverzuim terug te dringen, medewerkers meer vrije tijd te geven en de productie te verhogen.

Gelukkiger en productiever
Uit een onderzoek onder in Zweden verplegers bleek dat na een jaar lang zes uur per dag werken de werknemers gelukkiger en productiever zijn. Ook waren de verplegers minder vaak ziek en hadden ze minder vrije dagen opgenomen.

Meer veranderingen op de werkvloer
We leven tegenwoordig in een maatschappij waar we de hele dag door bereikbaar moeten zijn. In Frankrijk is er een wetsvoorstel ingediend waarin staat dat medewerkers 's avonds niet bereikbaar hoeven te zijn. Er zijn zelfs al een paar bedrijven bekend die de mailservers buiten werktijd uitzetten, zodat mailen onmogelijk is.

Niet non-stop bereikbaar zijn
Het idee achter stoppen met mailen buiten werktijd is dat je je niet meer verplicht voelt om snel op mail te antwoorden, dat zou stress moet verminderen.

Vind jij dat werkdagen korter moeten?

Beeld: Shutterstock