Placeholder

Waar komt Singles Day opeens vandaan?

De elfde van de elfde wordt niet alleen het carnavalsseizoen geopend en Sint Maarten gevierd. Dat niet meer alleen. Er lijkt een nieuwe ‘feestdag’ op te duiken: Singles Day.

Waar komt Singles Day vandaan?
De dag is overgewaaid uit China. Door de eenkindpolitiek zijn er in China miljoenen vrijgezelle mannen. Een groepje studenten speelde erop in door met Singles Day te beginnen. Een dag waarop je lekker met je vrienden naar de karaokebar gaat – dat doen ze in China graag – om je vrijheid te vieren. Oh, en behalve dat, is het blijkbaar ook een koopjefestijn.

Meeliften met buitenlandse uitverkoop
Nederlandse (web)winkels proberen steeds vaker een graantje mee te pikken op buitenlandse dagen. Zo wordt er sinds een paar jaar steeds meer ingespeeld op Black Friday, wat dit jaar op 24 november valt. Black Friday is in Amerika de dag naar Thanksgiving. Er begint dan een grote uitverkoop.

Een hoogleraar marketing van Nyenrode zegt tegen het AD dat Nederlandse (web)winkels bijna niet om buitenlandse uitverkoopevenementen heen kunnen, omdat Nederlanders steeds meer over de grens shoppen. Iedere euro kan maar één keer uitgegeven worden en daarom kan het voor winkels slim zijn om mee te doen. Voor je het weet wordt een deel van het geld over de grens uitgegeven en heb je als Nederlandse winkel misschien minder inkomsten.

Heb jij nog (grote) aankopen op de planning staan? Het kan slim zijn om de aanbiedingen in de gaten te houden. Maar laat je niet te makkelijk verleiden als je eigenlijk niet van plan was om iets te kopen.

Bron: AD | Beeld: Shutterstock