Placeholder

Streetsmart: doneer een euro bij het betalen van de restaurantrekening

In Amsterdam worden ruim 80 gezinnen per maand op straat gezet. Daarnaast leven er 73.000 mensen onder het wettelijk bestaansminimum. 1.750 gezinnen zijn afhankelijk van de voedselbank. Amsterdamse restaurants halen met het initiatief Streetsmart in november en december geld op om deze gezinnen te helpen.

De gemeente biedt de gezinnen wel hulp, maar door de bezuinigingen is er minder geld beschikbaar, terwijl de behoefte aan hulp even groot is, of zelfs groter wordt.

Ondernemers helpen mee
Lokale ondernemers doen met Streetsmart iets terug voor hun stad. Vijftig deelnemende restaurants vragen bovenop de rekening een euro extra. De extra euro's gaan naar HVO-Querido, die met het geld gezinnen die dat nodig hebben, zullen ondersteunen.

Steun Streetsmart
Wie uit eten gaat in één van de deelnemende restaurants kan bij de rekening een euro doneren. Een mooi en laagdrempelig initiatief als je het ons vraagt. Kijk voor de deelnemende restaurants op www.streetsmart.nl.

Meer over streetsmart
In 1998 begon Streetsmart in Londen. In Engeland is het project uitgerold naar meer dan 20 steden en meer dan 500 restaurants. Verder is Streetsmart ook actief in Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, twee staten van de VS en nu dus ook in Nederland.