Placeholder

Shoppen voor het goede doel

Wil je er fashionable bij lopen én tegelijkertijd een goed doel steunen? Door de shirts van AMARTYA te dragen doe je het allebei. Bestel snel jouw exemplaar via Amartya.nl.

Ga direct naar Amartya.nl >>

Sunny Coopman, oprichtster van de AMARTYA Foundation en zelf ook vrijwilligster, ontwierp de fair trade geproduceerde t-shirts om geld in te zamelen voor de projecten van de stichting. 100% van de winst gaat naar de AMARTYA Foundation, die ontwikkelingsprojecten en kleine organisaties steunt. Door het dragen van een AMARTYA shirt zie je er stylish uit én laat je zien dat je stilstaat bij de ontwikkeling van armere landen. Bestel je t-shirt.

Op dit moment is AMARTYA bezig voor The School Club Zambia (SCZ), een organisatie die scholen financiert in Zambia en zich erop richt dat leerlingen naast alleen formele, westerse, academische educatie ook beroepsonderwijs krijgen. Door de kinderen praktische vaardigheden te leren, zoals timmeren, naaien en de grond bewerken, krijgen ze de kans op een toekomst. Daarnaast zet SCZ inkomen-genererende projecten op met de scholen zodat deze niet afhankelijk blijven van liefdadigheid.

De naam AMARTYA komt van Amartya Sen, een filosoof en econoom die het idee introduceerde in de economie dat armoede niet gezien moet worden als een gebrek aan inkomen maar als een gebrek aan vrijheden. Vrijheden zoals bijvoorbeeld gezondheidszorg, educatie en politieke vrijheid.

Volg AMARTYA Label op Instagram.

Dit artikel is een samenwerking met AMARTYA.